Hartelijk welkom op de website van SAVINOLI comm.v.

Deze site biedt informatie over al onze producten, diensten en activiteiten.

U kiest uit de icoontjes van onderstaande menubalk en u krijgt tal van informatie.

Als particulier bent u een vrije bezoeker op deze site en kan u en iedereen onze producten bestellen.

Als professional van wijnwinkel, horeca of speciaalzaak dient u een account aan te maken. U ontvangt dan van ons een email met een inlogcode. U krijgt dan zicht op onze samenwerkingsmogelijkheden, onze aankoopvoorwaarden, groothandelsprijzen en al onze diensten voor de professionals.

SAVINOLI is ontstaan uit een passie voor kwaliteitswijnen en olijfolie.

Door de jaren heen zijn we vertrouwd met goede wijnhuizen in diverse wijnstreken van Frankrijk, Spanje en Italië. Als Sommelier zoek ik naar de gepassioneerde wijnmaker met wijnen die net die betere smaaktoets hebben, die net dat hoger niveau halen en die mij bekoren om ook u hiermee kennis te laten maken. Onze uitstekende olijfolie is een toevallige ontdekking maar voldoet ook aan onze hoge kwaliteitseisen.

SAVINOLI wil het edel product “wijn” zijn erkenning geven die het verdient en u als wijnliefhebber wijnen aanbieden waarvan u echt kan genieten en dit aan betaalbare prijzen. Voor het juiste advies en de scherpste prijs kiezen en importeren we onze wijnen rechtstreeks van de wijnboer soms in samenwerking met andere even gepassioneerde wijnkenners, sommeliers en/of  importeerders in België of Nederland. Daarnaast bezoeken we wijnconcours en wijnbeurzen om nieuwe wijnen te gaan proeven en uit te kijken naar interessante nieuwe wijnhuizen. Zo weten we wat er op de wijnmarkt speelt en zien we ook de waardering van onze wijnboeren en hun kwaliteitsvolle wijnen!

Het speuren naar een onbekend wijnhuis is natuurlijk de leukste uitdaging. Zeker als we er zeer mooie en unieke wijnparels ontdekken, soms zelfs van een minder gekende druivenras. Bij de keuze van de wijn blijven we eerder weg van de gecommercialiseerde wijngidsen, de overroepen Chateau-wijnen en vooral de massaproducenten. Tot slot kijken we naar het ecologische aspect van de teelt en de wijze waarop de wijn gemaakt wordt. Goede wijn komt er alleen als er wijnpassie is, zowel bij de wijnmaker als op het moment dat wij de wijnen proeven.

Als wijnconsulent geven we graag vrijblijvend advies aan chef-koks over welke wijn het best past bij het met zorg gemaakt gerecht.

Via onze wijnvereniging “Groupage Belge de Particuliers” kan iedereen deelnemen aan onze degustaties, kennismaken met onze wijnen of deelnemen aan onze workshops, een wijntrip of zelfs een wijnreis. Zo kan iedereen op een boeiende wijnontdekkingstocht, waar ik jaren geleden, in mijn wijnpassie, aan begon!

Oh ja.. nog even…

Wij laten je graag genieten van het edelproduct wijn, maar hou het fijn!

Alcohol drink je me verstand en is niet voor jongeren onder de 18 jaar!

Jean Aerts
Zaakvoerder SAVINOLI
Gecertificeerd wijnkenner
en sommelier 
Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen

Savinoli stelt voor: