...

Oud-Turnhout - Tele: +32 (0) 475 26 09 27

Bilzen - Tele: +32 (0) 492 05 39 58

Oud-Turnhout: +32 (0) 475 26 09 27

Bilzen: 32 (0) 492 05 39 58

Over ons

Welkom bij ons bijna 20 jaar oude wijnverhaal. Vanuit onze passie voor wijnen ontstond SAVINOLI cv. om de wijnbeleving nog intenser te maken voor u als wijnliefhebber. Door de jaren ontstonden vele wijncontacten rechtstreeks met gepassioneerde wijnboeren in Frankrijk, Spanje en Italië en door gedeelde passie leerden we ook andere goede importeurs kennen die met even grote wijnliefde in de ruime wijnwereld steeds op zoek gaan, net als wij, naar de mooiste parels van wijn. 

Ons wijnverhaal

Mijn opleiding als sommelier maakte me sterk in deze zoektocht en ‘goed’ is daarom bij SAVINOLI ‘niet goed genoeg’. Kwaliteit en passie in het glas blijven onze basis en we zijn altijd fier dat met u te kunnen delen! Degusteren en proeven, workshops rond wijn en reizen naar de mooiste wijngebieden of genieten van op onze proeverijen of degustaties plaatsten we allemaal in ons aanbod. En, de prijzen houden we zo gunstig mogelijk om de ervaringen in uw genieten en ontdekkingstocht in wijn zo aangenaam mogelijk te maken! 

wijnfles,wijnglas en wijnkurken

Onze missie

SAVINOLI wil het edel product “wijn” de erkenning geven die het verdient en u als wijnliefhebber wijnen aanbieden waarvan u echt kan genieten en dit aan betaalbare prijzen. We zoeken dus naar wijnen met net iets meer klasse en kwaliteit. Voor het juiste wijnverhaal en de scherpste prijzen importeren we onze wijnen rechtstreeks van de wijnboer. Voor de wereldwijnen en wijnen uit bijzondere gebieden doen we dit met andere even gepassioneerde wijnkenners, sommeliers en/of importeerders in België of Nederland. 

Onze aanpak

We bezoeken wijnconcours en wijnbeurzen om nieuwe wijnen te proeven en uit te kijken naar nieuwe, interessante wijnhuizen. Zo weten we ook wat er op de wijnmarkt speelt en kijken we welke waardering onze wijnboeren krijgen voor hun kwaliteitswijnen. Het speuren naar een onbekend wijnhuis is natuurlijk de leukste uitdaging. Zeker als we er zeer mooie en unieke wijnparels ontdekken, soms zelfs van een minder gekende druivensoort. Bij onze keuze van de wijn blijven we eerder weg van de gecommercialiseerde wijngidsen, de overroepen Chateau-wijnen en vooral de massaproducenten. We zoeken kwaliteit boven kwantiteit. 

Tot slot kijken we naar het ecologisch aspect en de liefde voor de teelt tot hoe de wijn gemaakt wordt. Goede wijn komt er alleen als er wijnpassie is, zowel bij de wijnmaker als bij ons en op het moment dat wij de wijn met u kunnen proeven.

wijnboer & druiven
wijnflessen & een rode wijnglas en witte wijnglas

Ons doel

Als wijnconsulenten en sommelier geven wij en u graag vrijblijvend advies in uw keuze. Ook over welke wijn het best past bij het met zorg gemaakt gerecht. Chef-koks van diverse restaurants gaan graag in op ons advies. 

Via de Groupage-verkoop van SAVINOLI,  die tweemaal per jaar plaatsvindt, kan iedereen kennismaken met onze wijnen aan een extra voordelige prijs. Via onze maandelijkse proeverijen, degustatieavonden, workshops, wijntrips of wijnreizen heb je daarnaast vele mogelijkheden voor een unieke wijnbeleving.

Via onze website en in onze wijnshops kan je rechtstreeks advies bekomen en onze wijnen bestellen. 

In heel ons wijnverhaal kan iedereen mee op een boeiende wijnontdekkingstocht, waar ik jaren geleden vanuit mijn wijnpassie aan begon en die elk jaar opnieuw mij uitdaagt.

The Team

Jean Aerts

zaakvoerder / founder
gecertificeerd Sommelier
Savinoli cv. Oud-Turnhout

Bjorn Lecis

zaakvoerder
gecertificeerd wijnkenner
SavinolI Bilzen

Annick Kempenaers

Reismanager SAVINOLI
www.kannickopreis.eu

Maak deel uit van ons succes. Solliciteer vandaag!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.